2017 in vogelvlucht

En nu we het toch over 2017 hebben: wat is er veel gebeurd in dat jaar! Als we in vogelvlucht terugblikken zien we in januari een hoogtepunt toen Liane uit handen van Martin van Rijn (staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport in kabinet-Rutte II) de Mantelzorg Award ontving. Een belangrijke prijs, omdat je ervoor voorgedragen moest worden door de doelgroep en je alleen wint als je iets deed wat mantelzorgers daadwerkelijk ondersteunde. Het leverde ons veel media-aandacht op.

Ondertussen groeide Mantelkring uit: in Dronten liep er een tweede groep; in Lelystad werd er naast een Mantelkring een OpenJeHart-groep gestart die zo succesvol was dat Lia halverwege het jaar het met de gemeente afgesproken aantal deelnemers al behaald had.

In Den Haag ging Fatos enthousiast van start met 4 Mantelkringen: ook die ledenaantallen waren voor het verstrijken van de subsidieperiode ruimschoots bereikt. In stadsdeel Loosduinen startten we met OpenJeHart en overschreden we het minimumaantal royaal omdat zich belangstellenden vanuit de gehele stad meldden.

De successen betekenden ook meer medewerkers en meer werk. Melvin begon als eventmanager en deed veel coachende ervaring op toen hij samen met Sandra voor het Zeewoldense Odensehuis werkte. Rachel voelde zich bij de samenwerking met Implementation IQ als een vis in het water: het is grotendeels aan haar te danken dat veel geautomatiseerde processen straks gestroomlijnd verlopen. In het laatste kwartaal werd het team nog verder uitgebreid door de komst van Harold, die er op de achtergrond eigenlijk ‘altijd’ al was, maar nu officieel in dienst is als marketing & communicatiedeskundige. Ook Jannie maakte de overstap van vrijwillig naar betaald werk.

In oktober vierde Liane haar vijfjarig jubileum als ondernemer met een groot feest in de Drontense Meerpaal. Het werd een prachtige, afwisselende avond vol terugblikken, waarbij ook sprekers Joseph Oubelkas en Iteke Weeda naast zangeres Tessa veel indruk maakten.
Het jaar eindigde met Lichtspoor: een grote campagne tegen eenzaamheid in de gemeente Den Haag die geleid werd door het Bureau. In nauwe samenwerking met de VraagelkaarCafés hebben we veel bekendheid aan onze en aanverwante projecten kunnen geven en een groot aantal nieuwe mensen bereikt.