Kennissessie Aandacht Voor Werk & MantelzorgOp vrijdag 9 februari vond de kennissessie Aandacht voor Werk & Mantelzorg plaats in Zaandam. Bureau LWPC was betrokken bij de organisatie van dit event. We waren te gast bij Rabobank Zaanstreek in het centrum van Zaandam. Ongeveer 40 personen woonden de kennissessie bij.

Bij binnenkomst heette Bart de Wit van Rabobank ons welkom. Vervolgens nam Liane Wolfert van bureau LWPC het woord over en trapte de kennissessie af met een persoonlijk verhaal. Daarna hielden Anne Vrieze van WWZ Consultancy en Eve van Dijk van Kappa Helpt! Een quiz over mantelzorg waarbij ze vragen aan het publiek stelden over feitjes in de mantelzorg. Hanneke Bonfrer vertelde wat over een onderzoek dat zij geleid heeft onder de werknemers van de Omring. Zij vertelde dat ondanks dat de medewerkers van de Omring zelf goed weten wat mantelzorg is, het beleid rondom mantelzorg bij de organisatie nog erg achter bleef ondanks de kennis. Nicolien van Duinen, HR Manager bij Renault Nederland, vertelde meer over hoe zij een mantelzorgvriendelijk beleid heeft geïmplementeerd bij Renault Nederland en tegen wat voor zaken zij aanliep tijdens deze implementatie.

Na deze ervaringsverhalen, werd de groep aanwezigen in kleinere groepjes verdeeld en werden zij uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over werk en mantelzorg. De discussies die plaatsvonden in de drie groepen waren levendig en interessant.

De dag werd plenair afgesloten. Daarna volgde een netwerkborrel waarna de aanwezigen met een tasje vol leuke gadgets én nieuwe opgedane kennis weer naar huis gingen. We hebben bijgedragen aan een interessante en informatieve dag waarin informeel contact over het onderwerp centraal stond.

We hebben meerdere mensen van verschillende bedrijven bewust weten te maken van de noodzaak van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Er zijn nog veel bedrijven en overheden die nog een hoop te doen hebben om dit te realiseren. Aandacht en maatwerk zijn sleutelwoorden voor de implementatie van een gedegen mantelzorgvriendelijk beleid.

We willen de sprekers van de dag enorm bedanken en in het bijzonder de dagvoorzitter, Liane Wolfert, dank jullie wel voor deze interessante bijdrages!