Hakim Ziyech nodigt op zondag 8 mei Drontense jongeren uit bij de laatste thuiswedstrijd van FC Twente tegen Vitesse. De uit Dronten afkomstige profvoetballer doet dit vanuit zijn rol als ambassadeur van het project SOEP!, dat ondersteuning biedt aan jongeren met weinig financiële middelen. Het project werd onlangs bekroond tot ‘Beste Idee van Dronten’.

Het bezoek aan de voetbalwedstrijd – waarschijnlijk de laatste van Hakim Ziyech in de Nederlandse competitie – is de officiele start van het jongerenproject. Hakim zal daarbij na de wedstrijd ook in gesprek gaan met de jongeren. Hij vertelt over zijn jeugd in Dronten, waarbij hij het niet altijd gemakkelijk heeft gehad. Op de website van het project geeft hij ook toe dat het slechter met hem had kunnen aflopen. ,,Maar ik droomde ervan om profvoetballer te worden en dan ook voor mijn familie te kunnen zorgen. Ik hoop dat ik met mijn eigen verhaal wat kan betekenen voor de jongeren en ze wat wijzer kan maken. Soms heb je net even een zetje in de goede richting nodig”.

Hakim verbindt zich in ieder geval voor een jaar aan het project. Initiatiefneemster van SOEP! is Liane Wolfert. Zij legt uit wat de jongeren nog allemaal meer gaan doen rondom het project. ,,Het project is gericht op jongeren tussen de 14 en 18 jaar. We leren ze daarbij doelen te stellen en keuzes te maken in het leven. Ook proberen we ze bewuster om te laten gaan met geld. Wat we ze daarbij willen meegeven is dat het niet gaat om wat je hebt, maar om wie je bent.”

Meer over het project SOEP! en een uitgebreid gesprek met Hakim Ziyech is te vinden op www.lwpc.nl/soep.