Innovatieve concepten voor mensen in kwetsbare omstandigheden

WachtVerzachter Jongereneditie

In Utrecht is een speciale jongereneditie van de WachtVerzachter van start gegaan. Dit initiatief richt zich op ondersteuning van Utrechtse MBO/HBO/WO- studenten en andere jongeren die kampen met psychische kwetsbaarheid.

Deelnemers worden daarbij gekoppeld aan ervaringsdeskundigen, waardoor het echt een initiatief voor en door jongeren is. De WachtVerzachter is er niet alleen voor mensen die op een wachtlijst staan. We kunnen deelnemers ook graag ondersteunen na(ast) een behandeling. Ook wie zich regelmatig angstig voelt, last heeft van sombere gedachten en wanneer dit invloed heeft op het dagelijks functioneren is welkom bij de WachtVerzachter.

Er is binnen de WachtVerzachter speciale aandacht voor de opleiding en begeleiding van ervaringsdeskundigen. Varianten van de WachtVerzachter zijn actief in de gemeente Dronten (18+), Eindhoven (jeugdigen en hun ouders) en Lelystad (18 t/m 30 jaar).

Koningin Máxima sprak met een delegatie van WachtVerzachter Utrecht. Op de foto burgemeester Sharon Dijksma, Koningin Máxima, Alec en Sofia en oprichtster Liane Wolfert.