DEN HAAG – Ze noemen zich Het A Team. Zes jongeren uit Den Haag gaan zich onder deze noemer sterk maken om eenzaamheid onder jongeren te lijf te gaan. Het A Team gaat op zoek naar jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar die zich eenzaam voelen. Ook vragen ze jongeren om als vrijwilliger het A Team te versterken, zodat er een grote schil van deelnemers komt die kunnen worden gekoppeld aan hun leeftijdsgenoten. Het A Team is een project van Bureau LWPC, de Jongerenraad van Rabobank Den Haag en de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Website: www.hetateam.nu

Op de Dag tegen Eenzaamheid onder jongeren op 7 oktober presenteerden Alexandra, Justine, Suze, Robert, Myrthe en Noah de nieuwe website van hun campagne: www.hetateam.nu. Ook is de groep te vinden op Facebook, Instagram, Twitter en Whatsapp. Ook is er een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen voor wie contact wil.

Taboe
Op de website legt Het A Team uit waarom zij hun initiatief hard nodig vinden. ‘Eenzaamheid is zeker voor jongeren vaak een lastig onderwerp om over te praten, er heerst zelfs een taboe rond dit probleem. Onbegrip vanuit de omgeving maakt de situatie alleen maar lastiger. Het A Team wil deze eenzaamheid in Den Haag te lijf gaan en het taboe erop doorbreken. Wij gunnen iedereen die hier behoefte aan heeft een luisterend oor, zodat je de kans hebt om open en eerlijk over je gevoelens en zorgen te praten zonder veroordeeld te worden.’

Jongerenraad
Het idee voor Het A Team is ontstaan vanuit de Jongerenraad van de Rabobank Regio Den Haag, waar de jongeren deel van uitmaken. Zij krijgen daarbij steun van het OpenJeHart Aandachtcentrum dat in Den Haag al ervaring heeft met eenzaamheid onder volwassenen. De Haagse Community tegen Eenzaamheid zorgde voor een kleine financiële impuls voor het project.

Wie meer wil weten over Het A Team kijk kijken op www.hetateam.nu, mailen naar info@hetateam.nu of bellen met 085-0862677.