Het team achter OpenJeHart is met het project SOEP! winnaar geworden van Het Beste Idee van Dronten. SOEP! zet zich in voor kansarme jongeren. Thema: het gaat niet om wat je hebt maar wie je bent!

SOEP! richt zich op jongeren tussen 14 en 18 jaar die deel uitmaken van gezinnen die op of rondom bijstandsniveau leven. Leuke bijkomstigheid van het project is dat de uit Dronten afkomstige voetballer Hakim Ziyech zich heeft opgeworpen als ambassadeur van het project.
Omschrijving en doel van SOEP!

De gemeente Dronten heeft enige tijd geleden Drontenaren gevraagd om met ideeën te komen om mensen die het financieel moeilijk hebben, te helpen. Doel van dit project is om jongeren spelenderwijs te motiveren om eigen verantwoordelijkheid te nemen over hun (financiële) situatie. In het leven zul je op allerlei terreinen met verschillende uitdagingen geconfronteerd worden. Maar je hebt altijd een keuze in de manier waarop je met deze issues omgaat. En als je hier jong mee begint, bouw je aan een levenslange basis. Het gaat niet om wat je hebt maar om wie je bent!

Wij stellen in dit projectplan twee stromingen centraal, waarmee we zowel groepsgewijs als per individuele deelnemer de vraag “Hoe vul je je toekomst in op zowel persoonlijk als financieel gebied?” willen beantwoorden. Doel van het project is om zowel een emotionele als een puur praktische bewustwording te bewerkstelligen.

Met dit project willen we ons met name richten op jongeren tussen 14 en 18 jaar (met een speling van 12 tot 20 jaar), die deel uitmaken van gezinnen die op of rondom bijstandsniveau leven. Door met name deze jongeren bewust te maken van de letterlijke en figuurlijke waarde van geld, maak je hen tot kritische consumenten in plaats van tot schuldenaren van de toekomst.